Myytävät hevoset

Ashton Ranchilta lähtee myös toisinaan maailmalle hevosia ja poneja, joista suurin osa on tilan omia kasvatteja. Tilan omistajalla on myös tapana kiertää hevoshuutokaupoissa, joista tarttuu välillä mukaan hevonen jos toinenkin — välillä todellisia löytöjä, joskus taas joku kaltoin kohdeltu hevosparka, jota ei helläsydämisenä tohdittu jättää jälkeenkään. Nämä huutokauppalöydöt tulevat Ashton Ranchille kuntoutettaviksi ja koulutettaviksi, ja osa niistä jatkaa matkaansa uusiin koteihin.


Myyntiehdot

Lista myyntiehdoistamme saattaa ensi silmäyksellä näyttää ikävän pitkältä, mutta tästä huolimatta ei pidä säikähtää! Ehdot ovat nimittäin loppujen lopuksi varsin löyhät ja leppoisat, ja lähinnä tähän listaan onkin kerätty uuden omistajan kannalta hyödyllistä informaatiota. Luethan siitä huolimatta kaiken huolellisesti läpi ennen kuin jätät ostopyynnön.

Huomioitava ennen ostopyynnön jättämistä

 • Periytymisjärjestelmämme ansiosta jokaisella kasvatillamme on jo syntymästä lähtien tiedossa tietty väritys sekä tietyt luonteenpiirteet ja kyvyt, joiden on säilyttävä omistajanvaihdoksesta huolimatta. Kasvattimme eivät siis ole ns. "tyhjiä tauluja", jotka voi muokata tyhjästä täysin oman mielensä mukaiseksi, kuten virtuaalimaailmassa usein on käytäntönä — sen sijaan kasvattamamme hevoset ovat alusta lähtien selkeästi yksilöitä, joilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Otathan tämän huomioon, kun selaat myytäviä kasvattejamme ostoaikeissa.
 • Meille tärkeimpiä seikkoja kasvattamiemme hevosten uutta kotia valitessa ovat uuden kodin pitkäaikaisuus sekä se, että hevonen tulee jollakin tapaa huomioiduksi. Emme vaadi uutta omistajaa kilpailemaan kasvatillamme tai käyttämään sitä jalostuksessa. Jos kuitenkin jonkun hevosen kohdalla etsitään ensisijaisesti kotia, jossa se pääsee nimenomaan jalostus ja/tai kisakäyttöön, tästä on mainittu erikseen hevosen myynti-ilmoituksessa. Laatuarvostelut, kantakirjaukset ynnä muut hienoudet ovat toki aina kiva lisä, mutta ethän lupaa ostopyynnössäsi hevoselle sellaisia meriittejä, joita et rehellisesti ole valmis toteuttamaan!

Ostopyynnön tekeminen

 • Jos törmäsit myytäviin hevosiimme virtuaalihevosaiheisella foorumilla (Keskusta) kirjoittamassani ketjussa, voit jättää ostopyyntösi kyseiseen ketjuun. Ostopyynnöt voi myös lähettää sähköpostitse osoitteeseen virtuaali@arnikan.net asianmukaisesti otsikoituna.
 • Ostopyyntö on vapaamuotoinen, mutta siitä tulisi käydä selkeästi ilmi, millainen tulevaisuus hevosella olisi luonasi. Ethän lupaa asioita, joita et ole valmis toteuttamaan! Liitäthän mukaan myös sivunäytön aikaisemmin omistamistasi hevosista tai tallistasi, jos sinulta sellaisia valmiiksi löytyy.

Yleistä huomioitavaa

 • Hevosten uusien sivujen osoite on ilmoitettava minulle kahden viikon sisään myyntipäivästä, ellei toisin sovita. Lisäajasta voidaan tarvittaessa neuvotella.
 • Hevosen sivuilta tulee löytyä kasvattajana (tai tuontihevosten tapauksessa maahantuojana) Ashton Ranch linkitettynä tallin osoitteeseen.
 • Hevosen perustietoja (nimi, sukupuoli, syntymäaika, väritys, periytymisjärjestelmän mukaiset ominaisuudet) ei saa muuttaa eikä kasvattajaliitettä (Ashton) poistaa nimestä. Oriit saa kuitenkin halutessaan ruunata.
 • Vaikka et merkitsisikään hevoselle periytymisjärjestelmän mukaisesti määräytyneitä ominaisuuksia ylös sen uusille sivulle, tulee nämä piirteet kuitenkin ottaa huomioon esim. luonnekuvauksessa. Herkästä ja temperamenttisesta hevosesta ei siis tule äkkiä lauhkeaa junturaa!
 • Hevoselle on tehtävä muistosivut sen kuoltua, ja ne on talletettava Internet Archiveen. Sivujen tallettaminen aika ajoin on suositeltavaa myös hevosen elinaikana.

Kasvatin takaisin ottaminen, eteenpäin myyminen ja palauttaminen

 • Kasvattaja varaa oikeuden ottaa hevosen takaisin omistukseensa tapauksissa, joissa hevosen omistaja on tiettävästi lopettanut harrastuksen tai lopettamassa sitä, tai jos hevosen sivut lakkaavat pitkäksi aikaa toimimasta eikä omistajaan saada yhteyttä tilanteen selvittämiseksi.
 • Uusi omistaja ei saa myydä kasvattiamme eteenpäin neuvottelematta ensin asiasta kasvattajan kanssa. (Tämä pykälä on mukana myyntiehdoissa siitä syystä, että pystyisimme paremmin valvomaan myyntiehtojemme toteutumista ja erityisesti sitä, että osana periytymisjärjestelmää hevoselle periytynyt väritys ei mene vaihtumaan hevosen elinaikana.)
 • Voit aina palauttaa kasvattimme meille. Jos siis hevonen ei enää inspiroi tai katsot, ettei sinulla ole sille käyttöä, ota yhteyttä. Tapauksissa, joissa hevonen on vanhempi ja/tai sillä on jo tarvittavat saavutukset, saattaa hevosen lopettaminen olla parempi vaihtoehto kuin kasvattajalle palauttaminen. Harkitsethan asiaa tapauskohtaisesti.

Myytävät kasvatit

Ashton Moonwalker
ori, missourinfoxtrotter, synt. 24.08.16
säkä 156cm, rautias tobiano
sukua pisimmillään 2 polvea
western-/askellajipainotteinen

isä Moon Electro Man
emä MD Dark Shayen

"Moonwalker on reipas ja hurmaava tapaus. Oriissa on ainesta askellajiratsuksi, mutta sillä on hyvät edellytykset menestyä myös westernin parissa. Pelottoman luonteensa ja varmajalkaisuutensa ansiosta siitä saisi varmasti myös vaikkapa mainion vaellusratsun."


Myytävät tuontihevoset

ei toistaiseksi myytäviä tuontihevosia