Kalvakan Ratsutila

Luonnekuvaus


Vallu vaikuttaa perineen hyvän estesukunsa lahjakkuuden. Nuoren oriin ratsukoulutus on vielä kesken, mutta se on osoittautunut äärimmäisen lupaavaksi tapaukseksi, ja Risto odottaakin siltä jo suuria. Hyppääjän lahjojen lisäksi Vallulta löytyy herrasmiehen käytös ja kultainen sydän.


Virtuoso - Vivacious - Vivaldi

Sukutaulu


isä Virtuoso hann, 169 cm, rnkm EVM ii. Vivacious hann, 165 cm, rnkm EVM iii. Vivaldi EVM
iie. Calpurnia EVM
ie. Noblesse hann, 166 cm, m EVM iei. Nubia EVM
iee. Acacia EVM
emä Luxia VH17-011-0223 hann, 165 cm, rn VIP MVA Fn, KTK-II, PKK-V ei. Leviathan hann, 167 cm, trn EVM eii. Levitation EVM
eie. Everdreamer EVM
ee. Magica kwpn, 166 cm, rn EVM eei. Marley EVM
eee. Romantica EVM
Näytä/piilota sukuselvitys

Isä Virtuoso

ii. Vivacious oli 165 cm korkea ruunikonkimo hannover-ori.

iii. Vivaldi oli 164 cm korkea tummanruunikko hannover-ori. Saksassa syntynyt ori myytiin nuorena Yhdysvaltoihin, jossa se kilpaili esteratsastuksessa useiden vuosien ajan. Ori ei saavuttanut mitään poikkeuksellisen suurta, mutta sen sijoitukset olivat tasaisen hyviä, ja ori tunnettiin paitsi lahjakkaana estehevosena, myös hyvästä luonteestaan. Vivaldilla oli kysyntää myös jalostuspuolella, ja siltä löytyy jälkeläisiä paitsi Pohjois-Amerikasta, myös ympäri Eurooppaa.

iie. Calpurnia oli 166 cm korkea ruunikonkimo hannover-tamma. Calpurniasta oli tarkoitus tulla esteratsu, mutta tapaturman aiheuttama jalkavamma esti hyppäämisen kokonaan ennen kuin tamma oli päässyt kunnolla edes kisauransa alkuun. Calpurniaa yritettiin kouluttaa uudestaan kouluradoille, mutta estesuvusta polveutuvan tamman motivaatio ei riittänyt sillä saralla pitkälle. Calpurnia sai kaksi varsaa, jotka perivät emänsä hyppääjänlahjakkuuden ja pääsivät myös näyttämään taitonsa kilpakentillä, ja kumpikin on menestynyt emäänsä paremmin.

ie. Noblesse oli 166 cm korkea musta hannover-tamma. Huippusuvusta polveutuvaan tammaa kohdistui valtavat odotukset heti sen syntymästä lähtien, ja vaikka Noblessen saavutuksissa ei totisesti ole moittimista, niin on silti myönnettävä että se ei lukeudu huippulaadukkaan isäoriinsa jälkikasvun kaikkein menestyneimpien yksilöiden joukkoon. Noblessella kilpailtiin usean kauden ajan korkeissa esteluokissa Saksassa, ja vaikka se toisinaan sijoittuikin ihan hyvin, jäi palkintosaalis odotuksiin nähden niin vaisuksi, että tamma siirtyi lopulta jalostuskäyttöön. Se sai neljä varsaa, jotka kaikki ovat olleet lahjakkaita hyppääjiä.

iei. Nubia oli 168 cm korkea musta hannover-ori. Äärimmäisen lahjakas ja menestynyt esteori teki pitkän uran kilpaillen kovatasoisissa estekisoissa voitokkaasti kotimaassaan Saksassa sekä muualla Euroopassa. Nubia oli hyvin tavoiteltu nimi myös jalostuksessa, mutta kaikki sen astumat tammat valittiin hyvin tarkalla seulalla, ja ollakseen näinkin menestynyt huippuori sen jälkeläismäärä jäi melko pieneksi. Tiukan valikoinnin ansiosta sen jälkeläiset ovat kuitenkin olleet hyvin laadukkaita. Nubia on kantakirjattu I-palkinnolla, ja se on edelleen todella haluttu nimi estepuoliveristen sukutauluissa.

iee. Acacia oli 164 cm korkea ruunikko hannover-tamma. Acacian itsensä kanssa ei koskaan kilpailtu, mutta se polveutuu hyvin laadukkaina tunnetuista estelinjoista. Vaikka tammalla itselläänkin olisi varmasti ollut hyppääjän lahjoja, se toimi kuitenkin vain siitostammana. Acacia jätti seitsemän varsaa, joista melkein jokainen menestyi myöhemmin esteratsuina. Tamma on myös kantakirjattu I-palkinnolla.

Emä Luxia

ei. Leviathan

eii. Levitation

eie. Everdreamer

ee. Magica

eei. Marley

eee. Romantica


Kisatulokset ja meriitit


Finest Foal -arvonimi myönnetty marraskuussa 2017.

PKK:n alaiset näyttelyt

Pvm. Järjestäjä Luokka, tuomari Tulos
17.09.2017 Niiranvaaran oriasema Varsat, tuom. Viiru BIS5, EO-sert
15.10.2017 Järnby Puoliverivarsat, tuom. Anne EO-sert
11.11.2017 DS Valmennustalli Varsat, tuom. Viiru EO-sert, EM (liikkeestä)

ERJ:n alaiset esteratsastuskisat — 2 sijoitusta

Maa Jaos Pvm. Järjestäjä (linkki kutsuun) Luokka Sijoitus
KRJ 12.07.2020 Hiivurin Suomenhevoset 140 cm 4/32
KRJ 14.07.2020 Hiivurin Suomenhevoset 140 cm 2/32

Päiväkirja valmennukset, kuulumiset ja muut kertomukset


Ei vielä merkintöjä.