virtuaalihevonen

Andrus

  • Nimi: Andrus
  • Skp, rotu: ruuna, eestinhevonen
  • Tuntomerkit: ruunikko, säkäkorkeus 148 cm
  • Synt. aika & ikä: 14.05.2006 Viro, 15-vuotias (reaali)
  • Rekisterinumero: VH15-060-0015
  • Haastavuus: hoidettaessa / ratsastettaessa
  • Painotuslaji: yleispainotteinen
  • Koulutustaso: He:B (ko) / 90 cm (re) / 70 cm (me)
  • Maahantuoja: Ferro Tuontihevoset
  • Omistaja: Arnika VRL-01371 / Repolanmäki

Luonnekuvaus

Haastetta kaipaavat eivät löydä etsimäänsä Andrusista, mutta kuka tahansa muu varmasti menettää tälle hevoselle koko sydämensä. Viimeistä häntäjouhta myöten täyskultainen Andrus on täydellinen paketti aloittelijoille tai kelle tahansa, joka arvostaa hevosessa sataprosenttista luotettavuutta ja helppoa käsiteltävyyttä. Bonuksena Andrus on vielä lisäksi äärettömän söpö — kukapa tällaista tapausta voisi vastustaa?

Andrus on mukavan leppoisa ruuna, joka on pehmeällä hörinällään ja syötävän söpöllä yleisolemuksellaan valloittanut sydämen jos toisenkin. Andrusia mainostettiin myytäessä erityisen sopivaksi ratsastuskouluun tai lasten ratsuksi, ja vaikka se ei meillä Repolanmäessä tuntiratsuksi päätynytkään, niin myyntipuhe pitää silti täysin paikkansa — Andrus on luonteeltaan täyden kympin tapaus, ja sopii sen ansiosta totisesti mitä erinomaisimmin juuri lasten ja aloittelevien hevosharrastajien käsiteltäväksi. Kokeneempikin hoitaja ja ratsastaja varmasti osaa arvostaa tämän ruunan lempeää luonnetta ja sitä, kuinka helppoa Andrusin kanssa on tulla toimeen.

Hoidettaessa Andrus on kiltti ja säyseä, eikä siltä löydy huonoja tapoja. Huonoja päiviäkään sillä on aniharvoin, ja yleensä se onkin aina kaikkia vastassa iloisena ja valmiina toimiin. Andrusille tunnusomainen ystävällinen hörinä tuleekin varmasti tutuksi jokaiselle, joka on ruunan kanssa tekemisissä. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat Andrusin kanssa kuin vettä vain. Sitä ei tarvitse laittaa hoitotoimenpiteiden ajaksi kiinni, vaan se pysyy kaikessa rauhassa aloillaan. Andrus nauttii harjattavana olemisesta, ja pitää erityisesti siitä, kun sen päätä harjataan pehmeällä harjalla. Silloin se sulkee silmänsä ja lurputtaa tyytyväisenä alahuultaan. Andrus on myös helppo talutettava. Riimunnaru on sen kanssa oikeastaan pelkkä muodollisuus, luultavasti se seuraisi kiltisti taluttajaansa ilmankin. Sillä ei ole tarvetta pyrkiä omille teilleen, ja se antaa hienosti taluttajan määrätä tahdin ja kulkusuunnan. Laitumelta ja tarhasta haettaessa Andrus tulee omatoimisesti vastaan portille, ja on näin äärimmäisen helppo ottaa kiinni. Tietäessään, että tallissa on ruokaa odottamassa, liikkuu se tavanomaista ripeämmin, mutta malttaa kyllä hidastaa kun taluttaja niin pyytää. Muiden hevostenkaan parissa Andrus ei ole pomottelijatyyppiä, vaan se antaa tilaa eikä haasta muita, ja tuleekin aina hyvin toimeen muiden lajinsa edustajien kanssa, ellei vastassa ole tapausta, joka erityisesti ottaisi Andrusin silmätikukseen.

Ratsastettaessa Andrus on erittäin tottelevainen ja nöyrä, ja se nauttii saadessaan työskennellä. Kun selässä on kokemattomampi ratsastaja, Andrus toimii käytännössä automaattisesti. Se pyrkii aina ennakoimaan, mitä seuraavaksi tapahtuu, ja täyttämään ratsastajan toiveet mahdollisimman hyvin jo ennen kuin ratsastaja on antanut ohjeita siitä, mitä seuraavaksi tulisi tehdä. Jo vähänkin osaavamman ratsastajan kanssa se on heti parhaimmillaan ollen samaan aikaan sekä reipas että kuuliainen. Se ei ikinä kyseenalaista ratsastajan antamia apuja, vaan pyrkii aina täyttämään saamansa ohjeet parhaansa mukaan. Andrus toimii näppärästi ja ilman ongelmia niin sileällä työskennellessä kuin maastossa ja esteilläkin. Andrus ei ehkä hyppää kovin korkealle, mutta se hyppää taitavasti ja hyvällä tekniikalla. Ratsastajan ei tarvitse halutessaan tehdä juuri muuta kuin istua kyydissä — Andrus osaa kyllä ponnistaa oikeasta kohtaa ja lisäksi se osaa luonnostaan sovittaa askeleensa esteiden väliin. Ruunalla on perushyvät askellajit, jotka eivät ehkä ole kovin näyttävät, mutta sitäkin mukavammat ratsastajalle. Maastossa Andrus on varma ja luotettava, kuten tältä kultakimpaleelta voi odottaakin.


Sukutaulu

i. Aksenteest, rnvkko, 150 cm (EVM) ii. Abaccuseest, vkko, 152 cm (EVM)
ie. Robustaeest, rt, 148 cm (EVM)
e. Elektrieest, trn, 147 cm (EVM) ei. Nimieest, rnkm, 154 cm (EVM)
ee. Nimieest, m, 148 cm (EVM)

Kalenteri

tämä hevonen ei ole vielä osallistunut kisoihin tai muihin tapahtumiin

Hoito ohjeet & muuta huomioitavaa

tulossa

Varustekaappi

+ harjat, illaloimi, toppaloimi, sadeloimi, yleissatula, satulavyö, yleishuovat, jalustinremmit, ohjat, kuolaimet


Merkittävimmät elämäntapahtumat

00.00.0000 — Andrus muutti Repolanmäkeen.