virtuaalihevonen

Charming Prince

  • Nimi: Charming Prince, "Prinssi"
  • Skp, rotu: ruuna, newforestinponi
  • Tuntomerkit: ruunikonkimo, säkäkorkeus 145 cm
  • Synt. aika & ikä: 05.06.2013 Iso-Britannia, 8-vuotias (reaali)
  • Rekisterinumero: VH15-027-0361
  • Haastavuus: hoidettaessa
  • Painotuslaji: yleispainotteinen
  • Koulutustaso: ratsukoulutus aluillaan
  • Maahantuoja: Tuontikeskus Alegre
  • Omistaja: Arnika VRL-01371 / Repolanmäki

Luonnekuvaus

Prinssin pörröisen otsatukan alta pilkistävä ujon ystävällinen katse sulattaa paatuneimmatkin kivisydämet. Nimensä mukaisesti hurmaava Prinssi on suloisen ponin perikuva. Se on kuitenkin myös melkoinen ujostelija ja herkkäsielu, jolla kestää oma aikansa tottua uusiin asioihin ja ihmisiin. Kun Prinssin saa houkuteltua ulos kuorestaan, se on kuitenkin mitä iloisin ja mukavin kaveri, jota ei voi olla rakastamatta.

Prinssi muutti meille Repolanmäkeen elokuun lopussa vuonna 2015, jolloin tallille ostettiin samoihin aikoihin neljä muutakin uutta hevosta. Prinssi oli tuolloin juuri vastikään täyttänyt pari vuotta, ja suunnitelmissa ei varsinaisesti ollut niin nuoren ponin hankkiminen. Tästä huolimatta tämä pikkuruuna onnistui hurmaamaan minut aivan täysin, eikä lopulta ollut kysymystäkään siitä, etteikö poni olisi lähtenyt meidän matkaamme. Ensimmäisten Repolanmäessä vietettyjen viikkojen ajan tulkitsimme ponin olevan vähän ihmeissään paikanvaihdoksesta ja siksi vaikuttavan vähän aralta, mutta nyt jo aika päiviä sitten kotiuduttuaankin Prinssi on selvästi ujonpuoleinen kaveri. Pelokas tai säikky se ei ole, vaan päin vastoin jopa utelias, mutta sen perusluonteeseen tuntuu kuuluvan tietynlainen kainostelu.

Hoidettaessa Prinssi on ongelmaton ja suloinen, eikä sillä ole huonoja tapoja. Ei voi sanoa, että Prinssi olisi sellainen "silkkihansikkain käsiteltävä" tapaus (koska tästä aiheutuu mielleyhtymä huippuherkkiin ja temperamenttisiin hevosiin, jotka räjähtävät vääränlaisesta kohtelusta), mutta ei voi kieltää, etteikö tällä ponilla olisi omanlaistaan herkkyyttä, joka on otettava huomioon sitä käsiteltäessä. Prinssi nimittäin muuttuu helposti sulkeutuneeksi ja jopa turhautuneeksi, jos sitä käsittelee liian ronskisti. Tämä on hyvä pitää mielessä, vaikka onneksi kovat otteet eivät tämän ponin kanssa ole tarpeen — Prinssi nimittäin on kovin miellyttämisenhaluinen, ja pyrkii aina tottelemaan kaikkia kehotuksia parhaansa mukaan. Se nostaa kaviot helposti pyydettäessä, väistää automaattisesti ja seuraa taluttajaa mukisematta. Harjatessa Prinssi on varsin vaivaton ja oikea kullanmuru. Se ei kutia tai arista mitään paikkaa, ja poni on kerta kaikkiaan niin hurmaava, että sen kanssa tulee helposti viettäneeksi pidemmänkin tovin ihan vain paijaillen. Onkin suuri mysteeri, kuinka Prinssiä ei vielä olla saatu harjailtua ja paijattua puhki! Pesu, loimitus ynnä muut hoitotoimenpiteet sujuvat nekin ongelmitta. Myöskään traileriin lastaus ja kuljetus eivät aiheuta päänvaivaa..

Taluttaessa Prinssi on vähän sellaista perässävedettävää mallia, mikä on ihan hyväkin asia; ainakaan poni ei lähde ryysimään tai poukkoilemaan minne sattuu. Prinssi seuraa taluttajaa kiltisti ja antaa taluttajan määrätä tahdin. Joskus Prinssi saattaa pysähdellä omia aikojaan katsellakseen ympäristöä, mutta se lähtee kyllä taas heti liikkeelle, kun vähän kehottaa. Laitumelta ja tarhasta haettaessa Prinssi tulee oitis portille vastaan, eikä sen kiinniottamisessa ole pulmia. Muiden hevosten kanssa Prinssi tulee yleensä hyvin toimeen. Se arastelee kovin päällekäyviä tai riitaa haastavia yksilöitä ja pyrkii mieluumin perääntymään kuin vastaamaan haasteeseen. Prinssin tarhakavereiksi onkin valittu sellaiset ponikaverit, jotka osaavat olla reiluja ja ystävällisiä, vaikka Prinssi todennäköisesti olisikin arvoasteikossa alimpana.

Prinssin ratsukoulutus on vasta aluillaan. Satulointia ja suitsimista ollaan jo harjoiteltu, ja Prinssi suhtautuu toimenpiteisiin jo kuin vanha konkari. Selässä asti ei vielä olla käyty, mutta se aika on pian edessä. Jännä nähdä, missä muodossa Prinssin herkkyys näyttäytyy ratsastettaessa!


Sukutaulu

i. Twice the Charmnf, rnkm, 146 cm (EVM) ii. Twice Luckynf, rn, 144 cm (EVM)
ie. Charminanf, rtkm, 141 cm (EVM)
e. Red Pearlnf, prt, 133cm (EVM) ei. Flame Rednf, rt, 144 cm (EVM)
ee. Black Pearlnf, m, 144 cm (EVM)

Kalenteri

tämä hevonen ei ole vielä osallistunut kisoihin tai muihin tapahtumiin

Hoito-ohjeet & muuta huomioitavaa

tulossa

Varustekaappi

+ harjat, villaloimi, toppaloimi, sadeloimi, yleissatula, satulavyö, jalustimet, yleishuovat, jalustinremmit, suitset, ohjat, kuolaimet


Merkittävimmät elämäntapahtumat

24.08.2015 — Prinssi muutti Repolanmäkeen.