Tallin väki

Aikojen saatossa Repolanmäkeen on rantautunut kirjava sakki erilaisia ihmisiä. Neljästä henkilöstä koostuva varsinainen henkilökunta on ensisijaisesti vastuussa tallin pystyssäpidosta, mutta merkittävä rooli on myös Repolanmäen omien hevosten hoitajilla ja tallilla asuvien yksityishevosten omistajilla, joita ilman Repolanmäki tuskin tulisi toimeen. Varsinaisen tallipoppoon lisäksi voit törmätä tallin tarinoissa myös muihin henkilöihin, jotka on esitelty tämän sivun alaosassa. Henkilökunnan ja muiden tallilaisten pidemmät esittelyt voit lukea kunkin henkilön omasta kaapista.


Henkilökunta

Arnika Hallanmaa ( tallin omistaja )

Repolanmäen pääjehu ja tilan nykyinen omistaja. Arnika on taipuvainen haaveiluun eikä aina ole kaikkein käytännöllisin ihminen, mutta ainakin toistaiseksi hän on kyennyt pitämään Repolanmäen pystyssä ilman suurempia vastoinkäymisiä.

Lue lisää Arnikan omalta sivulta »

Mari Aittamäki ( tallimestari )

Tallimestariltamme Marilta löytyy rutkasti ammattitaitoa ja hevostuntemusta. Tallin hankalimpien hevosten käsittely on usein Marin harteilla (tallimestarimme rakastaa haasteita!), ja nainen on muutenkin korvaamaton apu tallin arjessa.

Lue lisää Marin omalta sivulta »

Olli Riekonneva ( tallin vakituinen työntekijä )

Pahassa kofeiinikoukussa oleva Olli saattaa aluksi vaikuttaa omituiselta, mutta on oikeasti mitä mukavin tyyppi. Olli on omien sanojensa mukaan Repolanmäessä "orjana", mutta vaikuttaa silti viihtyvän mainiosti. Ota tuosta sitten selvää...

Lue lisää Ollin omalta sivulta »

Emma Korpela ( tallin vakituinen työntekijä )

Vaikka koko ikänsä hevosten parissa viettänyt Emma pärjääkin vaivatta hevoselle kuin hevoselle, nainen tunnustaa olevansa sydämessään ikuinen ponityttö. Vapaa-aikanaan Emma neuloo värikkäitä sukkia ja potee maailmantuskaa.

Lue lisää Emman omalta sivulta »


Muut henkilöt

Urho Aarnio ( Arnikan isoisä )

Urho on Repolanmäen tilan entinen isäntä ja Arnikan isoisä, jolta Arnika peri Repolanmäen Urhon itsensä siirryttyä manan maille. Urho oli eläinrakas ja lempeä mies, joka oli myös varsinainen maailmanmatkaaja — hänen tiedetään nuoruudessaan matkustaneen maailman ympäri, ja myös elämänsä viimeiset vuodet hän vietti matkustaen eksoottisissa maailmankolkissa.

Arnikan vanhempien ja Urhon keskinäisistä erimielisyyksistä johtuen isoisä jäi Arnikalle hyvin vieraaksi, ja oikeastaan Arnika kuuli isoisästään vain postikorttien kautta, joita Urho lähetti matkoiltaan. Heinäkuussa vuonna 2012 maailmalta kantautui viesti, että Urho Aarnio oli menehtynyt tarkemmin tuntemattomissa olosuhteissa Amazonin sademetsissä ja jättänyt maansa ja mantunsa Suomessa ainoalle lapsenlapselleen. Varsinainen yllätys oli, kun selvisi, että Repolanmäen tilusten lisäksi perintöön kuului sangen mittava omaisuus, jonka olemassaolosta ilmeisesti kukaan Urhon itsensä lisäksi ei ollut ollut tietoinen.

Voi olla, että Arnikan vanhemmat olisivat ehkä tämän myötä kyenneet unohtamaan selittämättömän kaunansa edesmennyttä Urhoa kohtaan. Hetken näyttikin jo siltä, että he olisivat olleet hautaamassa sotakirvestä yhdessä Urhon kanssa (vertauskuvallisesti toki; Urhon maalliset jäännökset eivät koskaan palanneet Suomeen). Kun herra ja rouva Hallanmaalle sitten selvisi, että heidän tytärensä sai päähänsä pakata tavaransa ja muuttaa jonnekin Ohtojärvelle pitämään hevostallia (sen sijaan, että olisi käyttänyt perintönsä johonkin hyödylliseen), unohtui anteeksianto tyystin. Hallanmaiden kotona lieneekin jossakin yhä Urhon muotokuva toimittamassa tikkataulun virkaa.

Arnikasta tuntuu joskus, että Urho-vaari on hänelle tosiasiassa läheisempi kuin hänen omat vanhempansa ovat koskaan olleet. Monet kysymykset ovat silti yhä vailla vastausta. Kuka Urho Aarnio todella oikein oli? Mistä hänen mittava omaisuutensa oli peräisin? Ja miksi Arnikan vanhemmat aikoinaan riitautuivat Urhon kanssa niin pahasti, etteivät he vieläkään suostu puhumaan asiasta halaistua sanaa?

Hiippari ( salaperäinen henkilö )

Ohtojärven kylän seudulla on jo pitkään liikuksinut joku hämäräperäinen henkilö, jonka identiteetistä kukaan ei ole täysin varma. Osa Ohtojärven väestä pitää naista eräänlaisena kiintiökylähulluna, mutta kukaan ei tunnu tietävän Hiipparin taustoista mitään. Kerrotaan, että ensihavainnot Hiipparista ovat jo yli parinkymmenen vuoden takaa, ja sen jälkeen tämä nainen on nähty vaeltelemassa satunnaisesti siellä täällä.

On väitetty, että Ohtojärven Hiippari olisi tosiasiassa upporikas eksentrikko, joka huvikseen kiertää maita ja mantuja hourailemassa ryysyissään, ja väittääpä joku myös kiven kovaan, että kyseessä on takavuosien missisuosikki Selma Möttönen, joka katosi julkisuudesta vähin äänin kaadettuaan äärettömän nolosti drinkin syliinsä eräillä cocktail-kutsuilla. Hiipparista liikkuu siis jos jonkinlaista tarinaa, mutta mahtaakohan yksikään niistä pitää paikkansa?

Hiippari on välillä havaittu myös aivan Repolanmäen tallialueen tuntumassa, mutta tallilaisilla tuskin on syytä huoleen. Hiippari on näet havaittu Repolanmäessä hyvin harvoin, ja silloinkin lähinnä todella aikaisin aamulla, ennen kuin aamutalliakaan on ehditty tehdä. Lisäksi Hiippari vaikuttaa perin harmittomalta, eikä hänen ei tiedetä koskaan aiheuttaneen mitään vahinkoa tai harmia. Jotain salaperäistä tähän henkilöön kuitenkin tuntuu liittyvän. Kuka tallin väestä seuraavaksi kohtaa Hiipparin?